• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Ana Sayfaya Dönüş

En Çok Okunan Yazılarım

Güncel 

Yazılarım

Yorumlar

İletişim

Birleştirilmiş hizmet talebi (Eğitim, koçluk ve mentorluk)

(gtag.js) 
Birleştirilmiş Hizmet Talebi (Eğitim, Koçluk ve Mentorluk); Fiyat tablosu sayfanın altındadır.

Covid-19 pandemi dönemi şirket içi ve şirket dışından eğitimlerin uygulanmasında sorunlar yaşanmasına neden olmuştur. Pandemi kişisel gelişim ve şirket ihtiyaçlarını ortadan kaldırmamış, yalnızca bunların giderilmesini veya çözüm bulunmasını aksatmıştır.

Bu yaşananlar eğitim sisteminin gözden geçirilmesi ihtiyacını ortaya koymuştur. Uzaktan eğitim ile bazı ihtiyaçların karşılanmasına çalışılmış bazense hibrit uygulamalar ile çözüm aranmıştır.

Toplu eğitim uygulamalarında katılımcıların eğitim, öğretim, tecrübe, algı ve psikolojik durumlarındaki farklılıklar ve kişilerin ihtiyaçlarının değişikliği sebepleri ile yapılan harcamaların geri döngüsünün düşük olduğu tüm yöneticiler tarafından bilinmektedir. Bu döngü yaklaşık %7 olarak belinmektedir.

Pandemi ve eğitimlerin geri döngüsünün, uygulamaya taşınmasındaki yetersizlikler birlikte değerlendirildiğinde yeni bir çalışma talebi oluşmuştur.

Yeni birleştirilmiş hizmet talebinin sağladığı fırsat ve avantajlar aşağıda sıralanmıştır.

Teması azaltan çalışma biçimi: Pandeminin teması azaltma ve bir araya gelmenin riskleri nedeni ile yeni yaklaşım çözüm yöntemleri arayışları ortaya çıkmıştır. Bu yöntemde kalabalık sınıflarda bir araya gelmek yerine bire bir açlışmalar ile teması azaltarak riskleri minimize etmek söz konusudur.

Bireysel ihtiyaçlara göre içerik: Bu dönemde yapığım eğitim görüşmelerinde bireysel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması arayışının pandemi döneminde öne çıktığı yapılan görüşmelerde çok net biçime belirgenleşmiştir.

Kişi ile yapılan mülakatlarda ihtiyaçları ve uygulamadaki eksikliklerine göre eğitim içeriğinin belirlenmesi söz konusu olmaktadır. Bir anlamda kişi bedenine takım elbiseyi hazır almak yerine terzide tüm beden ölçülerinn dikkate alınarak satın alma yaklaşımını ortaya çıkmıştır. Bunun en büyük artısı eğitimin kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenebilmesidir.

Haftada yarım gün: Haftalık yarım günlük çalışma programlarının uygulanması ve bunun ay boyunca sürmesi ile içeriklerin farklılıklaştırılarak işlenmesi ile eğitim alanın kişisel sorularının yanıtlanması imkânı ortaya çıkacaktır. Bu çalışma biçiminde şirketlerin iş akışı bozulmamakta ve kişi iş takibini yapabilmektedir.

Anlaşmalar yıllık veya ay sayısı üzerinde yapılarak kişinin ihtiyaçları ve anlaşılan süre dengesi planlamada mutlaka dikkate alınmalıdır. 

Eğitim, mentor ve koçluk; Şirketlere gidilerek yapılacak sunum üzerinden yapılacak eğitimin uygulanmaya taşınması sürecinde koçluk ve mentorluk desteğinin sağlanması imkânı ortaya çıkmaktadır. Bireyin ihtiyaçlarına göre verilecek eğitiminin uygulanmaya taşınması sürecinde kişiye rehberlik yapılması, koçluk hizmeti ile bilginin yaşantıya taşınması söz konusu olabilmektedir. Bunun yanısıra her bilgi hazır vermek yerine kişinin araştırmaya yönlendirilmesi ve sorular ile mentorluk desteği sağlanırken, bu üç hizmetin yerine göre kişiye destek sağlaması söz konusu olabilmektedir.

Uygulamada geri bildirim: yöneticilerin liderlik, karar verme, rekabet, beden dili, algı yönetimi ve benzeri şirketin eğitim içeriklerinden kişinin eksik veya yanlış uygulamaları konusunda geri bildirimde bulunularak, konunun eğitim içeriğine taşınması sağlanabilmektedir.

Uygulamada tekrarlanan yanlış alışkanlıkların düzeltilmesi için konunun üzerinde durulması ve İşletme körlüğünün ortaya koyduğu sorunları dış göz bakışı ile ortaya konulması çözüm bulunmasını kolaylaştırmaktadır.

Uzun soluklu çalışma: Şirket içinde uzun süre zaman geçirilmesi ile şirket çalışanları ve yönetim kadrosu yakından tanınması ile şirketin faaliyet alnındaki ihtiyaçları konusunda ihracat, uluslararası pazarda müşteri bulma ve stratejik yönetim gibi alanlarda danışmanlık desteği verebilme olasılığı ortaya çıkmaktadır.

Şirkette uzun soluklu çalışma yapılacağından şirket yöneticileri ve çalışanlar bu çalışma sisteminin günlük eğitimlerden daha yararlı olduğunu gözlemlemektedir.

Firmayı ve kişiyi tanıma: Sürekli firmayı tanıyan kişi ile çalışılması ile telefon ile danışmanlık veya sorulara cevap aranabilecek bir destek sürekli olarak mevcut olacaktır.

Uzun süreli çalışma da zaman zaman toplantılar ile elde edilen ilerleme ve gelişmeler mutlaka karşılıklı yorumlanmalı ve gerekirse ihtiyaçlar tekrar yorumlanmalıdır.


Çalışılacak kişinin belirlenmesi:
Eğitmenin eğitim portföyü, tecrübesi, yazmış olduğu makale ve kitapları kapsamında değerlendirme yapılmalıdır. Ne kadar tecrübe ve bilgi birikimi var ise o kadar şirket ve birey yarar elde edilebilecektir. Bunun yanı sıra TUBİTAK tarafından mentor olarak belirlenmesi kişinin yetkinliği açısından artı bir değer olarak görülmelidir.

Uzun süreli çalışma ile genç şirket yöneticilerinin, veliahtların yetiştirilmesinde önemli gelişmeler bu yöntemle sağlanabilecektir.

Aynı kişiden çok yönlü hizmet ve destek alınması....Birleştirilmiş ve değiştirilebilir program desteği avantajını sağlanmaktadır.

Birleştirilmiş hizmet desteğinin sağlanmasında eğitenin, koçun veya mentorun yönetim tecrübesi olmalı aynı zamanda eğitim portfoyü kişinin ihtiyaçları ile uyumlu olmalıdır. Koçluk yapabilmesi için yalnızca bilgi ve tecrübe sahibi olması yeterli görülmemeli iletişim becerisi mutlaka dikkate alınmalıdır.


Fiyat tablosu:

Firmanın yeri, ulaşım imkânları ve süresi, konaklama ihtiyacı altta yazılı fiyatların değişmesine neden olabilecektir.

Ziyaret sayılarının azaltılması rakamların değişmesine neden olur.

İşletme Yeri

Haftalık

Aylık

Fiyatı

İstanbul

Haftada 1/2 gün

Ayda, 4 ziyaret

6000+KDV

Kocaeli, Tekirdağ, Çorlu

Haftada 1/2 gün

Ayda, 4 ziyaret

6500+KDV

Bursa, Edirne,

Haftada 1/2 gün

Ayda, 4 ziyaret

7000+KDV

Sorularınız için lütfen arayınız. 0 505 343 66 50
e posta: fikretguzeller@gmail.com

Yeni çalışma yöntemi ile ilgili yazıyı lütfen okuyunuz ve yakınlarınız ile paylaşınız.


Saygılarımla